MTB Camping Fiederels

Bikepark Bant

Fanatiek: Nee. Plezier: Ja! Fietsen is leuk, en mountainbiken is daarbij nog avontuurlijk ook. Dit bikepark is er om kinderen het plezier in bewegen te laten ervaren. En ook voor volwassenen is er uitdaging genoeg! De toegang is gratis.

Evenwijdig aan de ontwikkeling van Camping Fiederels onstond in dit dorp een enthousiaste en groeiende groep mountainbikers. Omdat een mtb-route voor de kleinsten ver fietsen was, is door het bos een leuke, bochtige route aangelegd. Toen we toch aan het stoeien waren met grond voor de camping, hebben we toffe heuvels opgeworpen en een bikepark aangelegd. Op dit park kom je allerlei Technical Trail Features tegen zoals een wallride, houten bruggen, north shores, rockgardens en drops.

Het is de thuisbasis van onze club Masters of Trails. “It’s not about the miles, it’s all about the smiles”.

Door rigoureuze kap begin 2024 is het bospad verwoest. Maar de leegte biedt mogelijkheden. De schouders eronder maar weer! We hopen de nieuwe route in het voorjaar grofweg te hebben liggen. Heuvelgedeelte en fietscafé zijn bereikbaar, en zijn zeker een visite waard. 

 

Mountainbiken is een risicosport, dus een helm is verplicht. Doe geen dingen die je niet durft. Fietsen op dit park is op eigen risico. Probeer alles netjes te houden en houdt rekening met elkaar.

Fietscafe

Gezellig! 
 
De koeien zijn al lang vertrokken, net als het trekpaard dat zijn kop door het luik stak. Het is nu Fietscafé Fiederels. 
 
Het is een sfeervol café, met bar en tafels van hier gegroeide eikenbomen. Een vriendin schilderde op de muur een weelderige dame die op haar fietsstuur hangt. 
 
Hier kun je aanschuiven voor koffie, thee, fris, een patatje… We hebben een eenvoudige menukaart. Plannen de menukaart uit te breiden zijn in de maak.
 
Dit fietscafé is een ontmoetingsplek voor clubleden van Masters of Trails, campinggasten van Camping Fiederels en recreatieve ‘gewone’ fietsers. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk De Noordoostpolder is, en we zien steeds meer toeristen.  
 
Hartstikke leuk:)!

Parcours

Naast Camping Fiederels zijn heuvels opgeworpen. Hier kun je je techniek trainen met rockgardens, north shore elementen, een pumptracksectie en een wallride. Gaaf zijn de houten bruggen, al dan niet met leuning. Er zijn maar liefst 13 verschillende soorten Technical Trail Features. En durf je iets niet? Dan sla je het onderdeel gewoon over. Plezier staat voorop! 

Door grootschalige kap is het gedeelte dat door loofbos liep, verwoest. Daar moet de route opnieuw worden gemaakt. Maar dan nóg leuker!

Je mag op ons erf parkeren en gratis fietsen, nadien je fiets afspuiten, op onze camping naar het toilet gaan en zelfs een douche nemen na afloop. Het zou hartstikke fijn zijn als je dit waardeert met een vrijwillige financiële bijdrage. Daarmee kunnen we het pad onderhouden en het sanitair poetsen, en beloon je onze tijd die wij in dit fietspark steken.

Bijdragen kan middels deze QR-code, of contant bij de receptie of in de brievenbus. Ons aanspreken kan ook. Leuk! Zoek Bas of Els.

Mountainbiken is een risicosport, dus draag een helm. Doe geen dingen die je niet durft. Fietsen op dit park is op eigen risico. Probeer alles netjes te houden en houdt rekening met elkaar.

Fietsverhuur

Een mountainbike huren om hier te gebruiken kan! 

Dit kost per keer 15 euro inclusief helm, voor maximaal twee uur. Wie op de camping staat en de mountainbike af en toe wil kunnen pakken, betaalt 25 euro per dag. We hebben verschillende maten mountainbikes beschikbaar.

Informeer bij Bas naar de beschikbaarheid. 

Tel Bas: 06-42746437 (Geen smartphone, dus geen Whatsapp.)

Verjaardags feestjes

Feestje vieren? Leuk!! 

Kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom. Een groepje moet minimaal uit 5, en maximaal uit ongeveer 10 kinderen bestaan. Voor de veiligheid is een fietsles onontbeerlijk, en Bas geeft die met veel plezier. Daarna is het vrij fietsen op het bikepark. 

Dit kost inclusief de huur van fiets en helm 15 euro per kind.

Na afloop is er de mogelijkheid patat te eten met frikadel, kroket of kaassoufflé. Er wordt ranja bij geserveerd. Dit kost 6 euro per kind extra.

Het feestje duurt ongeveer 2,5 uur.

Heb je vragen, of wil je overleggen over datum en mogelijkheden? Dat kan via:
E-mail: info@campingfiederels.nl
Telefoon: 06-42746437 (Bas. Geen smartphone, dus geen Whatsapp.)

In Beeld

Bikepark

Fietscafe

Masters of Trails