MTB Camping Fiederels

Bikepark Bant

Fanatiek: Nee. Plezier: Ja! Fietsen is leuk, en mountainbiken is daarbij nog avontuurlijk ook. Dit bikepark is er om kinderen het plezier in bewegen te laten ervaren. En ook voor volwassenen is er uitdaging genoeg! De toegang is gratis.

Evenwijdig aan de ontwikkeling van Camping Fiederels onstond in dit dorp een enthousiaste en groeiende groep mountainbikers. Omdat een mtb-route voor de kleinsten ver fietsen was, is door het bos een leuke, bochtige route aangelegd. Toen we toch aan het stoeien waren met grond voor de camping, hebben we ontzettend toffe heuvels opgeworpen en een bikepark aangelegd. Op dit park kom je allerlei Technical Trail Features tegen zoals een wallride, houten bruggen, north shores, rockgardens en drops.

Het is de thuisbasis van onze club Masters of Trails. “It’s not about the miles, it’s all about the smiles”.

Mountainbiken is een risicosport, dus een helm is verplicht. Doe geen dingen die je niet durft. Fietsen op dit park is op eigen risico. Probeer alles netjes te houden en houdt rekening met elkaar.

Fietscafe

Dit wordt gezellig! 
 
De koeien zijn al veel langer vertrokken, net als het trekpaard dat zijn kop door het luik naar binnen stak. Maar hier stond tot voor kort de werkbank met ons gereedschap aan de muur. In plaats daarvan wordt het ons fietscafé. 
 
Een vriend van ons timmert tafels en een bar van onze eigen eiken, en sfeervolle groene barlampen staan in hun dozen te wachten om te worden opgehangen. 
 
Hier kun je vanaf mei koffie, chocolademelk en ranja drinken, en op gezette tijden zelfgemaakte stamppotten, soepen met broodjes en tosti’s bestellen.
 
Dit fietscafé wordt niet alleen voor bikeparkgasten. Tegelijkertijd is dit het clubhuis voor Masters of Trails, en kunnen campinggasten aanschuiven. 
 
Een ontmoetingsplek!

Parcours

De route slingert door gevarieerd loofbos, en naast Camping Fiederels zijn heuvels opgeworpen. Hier kun je je techniek trainen met rockgardens, north shore elementen, een pumptracksectie en een wallride. Gaaf zijn de houten bruggen, al dan niet met leuning. Er zijn maar liefst 13 verschillende soorten Technical Trail Features. En durf je iets niet? Dan sla je het onderdeel gewoon over. Plezier staat voorop!

Je mag op ons erf parkeren en gratis fietsen, nadien je fiets afspuiten, op onze camping naar het toilet gaan en zelfs een douche nemen na afloop. Het zou hartstikke fijn zijn als je dit waardeert met een vrijwillige financiële bijdrage. Daarmee kunnen we het pad onderhouden en het sanitair poetsen, en beloon je onze tijd die wij in dit fietspark steken.

Bijdragen kan middels deze QR-code, of contant bij de receptie of in de brievenbus. Ons aanspreken kan ook. Leuk! Zoek Bas of Els.

Mountainbiken is een risicosport, dus draag een helm. Doe geen dingen die je niet durft. Fietsen op dit park is op eigen risico. Probeer alles netjes te houden en houdt rekening met elkaar.

Fietsverhuur

Een mountainbike huren om hier te gebruiken kan! 

Dit kost per keer 15 euro inclusief helm, voor maximaal twee uur. Wie op de camping staat en de mountainbike af en toe wil kunnen pakken, betaalt 25 euro per dag. We hebben verschillende maten mountainbikes beschikbaar.

Informeer bij Bas naar de beschikbaarheid. 

Tel Bas: 06-42746437

Verjaardags feestjes

Vanaf juni 2023 zijn verjaardagsfeestjes hier mogelijk voor kinderen vanaf 7 jaar. Een groepje moet minimaal uit 5, en maximaal uit ongeveer 10 kinderen bestaan. Voor de veiligheid is een fietsles onontbeerlijk, en Bas geeft die graag. Daarna is het vrij fietsen op het bikepark. 

Dit kost inclusief de huur van fiets en helm 15 euro per kind. In ons fietscafé is de ontvangst en kunnen cadeautjes worden uitgepakt. 

Na afloop is er de mogelijkheid patat te eten met frikadel, kroket of kaassoufflé. Dit kost 5 euro per kind extra.

Het feestje duurt ongeveer 2,5 uur.

Heb je vragen, of wil je overleggen over datum en mogelijkheden? Dat kan via:
E-mail: info@campingfiederels.nl
Telefoon: 06-42746437 (Bas)

In Beeld

Bikepark

Fietscafe

Masters of Trails